VCOV bedankt ouders voor opvolgen richtlijnen Corona

Zoeken

VCOV bedankt ouders voor opvolgen richtlijnen Corona (maart 2020)

Amper een week geleden konden we nog niet voorzien welke ingrijpende maatregelen genomen zouden worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vandaag is in de scholen te merken hoe ernstig ouders deze maatregelen nemen. Het merendeel van de ouders stuurde de kinderen niet naar school.

De VCOV erkent dat het opschorten van de lessen ouders in een lastig parket brengt. Het inschakelen van de grootouders wordt afgeraden, opvang organiseren voor familie of vriendjes roept vragen op, de kinderen naar de opvang op school brengen is een laatste oplossing. Toch stellen we vast dat ouders zich uiterst flexibel en creatief hebben opgesteld.

We willen de ouders dan ook uitdrukkelijk bedanken voor het opvolgen van de richtlijnen van de overheid! Zo kan de opvang gegarandeerd worden voor kinderen van ouders die geen andere oplossing hebben.

Uiteraard hebben we ook veel respect voor de leraren en het ander schoolpersoneel. Zij hebben op korte tijd in een onzekere situatie opvang moeten voorzien. Bovendien verwachten we van hen creatieve oplossingen om onze kinderen thuis aan het leren te houden. En ook die moeten zij op korte tijd klaarstomen.

Het is wel duidelijk dat deze crisis iedereen op de proef stelt. We willen als organisatie leerlingen, ouders en personeel hierbij een hart onder de riem steken en ieder danken voor het opvolgen van de richtlijnen. Onze gezondheid staat centraal.


Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven