Ouderkoepel lanceert affichecampagne - mei 18

Zoeken

Persbericht VCOV 31 mei 2018

Ouderkoepel vrij onderwijs lanceert affichecampagne tegen luxeverzuim

Elk jaar kloppen ouders aan bij de schooldirecteur met de vraag of hun kinderen de laatste schooldag of -dagen afwezig mogen zijn. Vervroegd op vakantie vertrekken is echter geen geldige reden om afwezig te zijn op school.
De druk op scholen is groot. Zij worden verwacht de laatste dagen zinvol in te vullen, maar moeten tegelijk ook examenresultaten bespreken, adviezen formuleren, het nieuwe schooljaar voorbereiden… Voor ouders lonkt de vakantie en een vlucht eerder maakt vaak een groot verschil in prijs. Vertrekken vóór de grote uittocht kan veel uren fileleed besparen.

Toch roept de VCOV ouders op om hun kinderen tot en met de laatste schooldag naar school te laten gaan. De laatste dagen zijn belangrijk om het schooljaar met de klasgroep te kunnen afsluiten, er worden nog oudercontacten georganiseerd en het getuigt ook van respect voor het schoolteam. Bovendien is de vakantietijd in de latere werksituatie ook niet naar eigen goeddunken in te vullen.

Om scholen te helpen deze boodschap te verspreiden, heeft de VCOV een affiche ontworpen. Alle scholen van het vrij onderwijs kregen ze in hun mailbox met de vraag ze op een zichtbare plaats op te hangen. Zo krijgen alle leerlingen dezelfde boodschap: “Fijn dat je bij ons bent tot en met 29 juni!”





Voor meer informatie

Contacteer:
VCOV vzw Vlaamse Confederatie van Ouders en Ouderverenigingen
Berkendreef 7 - 3220 Holsbeek, 016 388 100, www.vcov.be

Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven