STARTPAGINA speelplaats en ouderwerking

Zoeken

Speelplaats en ouderwerking

Samen met de ouderwerking en de school nadenken over een nieuwe speelplaats? Een pastadag organiseren om met de opbrengst een nieuw speeltoestel te financieren? Of met handige papa’s en mama’s timmeren en klussen aan een groene speelplaats?
De speelplaats is een belangrijke ruimte op elk schooldomein. In het hele land zijn heel wat speelplaatsen toe aan vernieuwing en vergroening. Veel ouderwerkingen zetten zich in om speelplaatsprojecten te (helpen) realiseren. Geen enkel project is echter hetzelfde: van totaalrenovaties tot (ver)bouwplannen tot het aankopen en schenken van speeltoestellen. Maar waar moet je als ouderwerking op letten?

Bij elk speelplaatsproject komen heel wat praktische zaken kijken. In dit dossier reikt de VCOV onder andere informatie, tips, leidraden en praktijkvoorbeelden aan. Er zijn heel wat linken naar de VCOV-website opgenomen. Het dossier helpt ouderwerkingen om het hele proces rond speelplaatsprojecten in kaart te brengen, te bespreken en -in overleg en samenwerking met het schoolbestuur- te realiseren.

Voor meer informatie of bij vragen: neem contact op via info@vcov.be


Klik in onderstaand overzicht voor meer informatie over de verschillende thema's binnen het dossier

Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven