Luisterfestival @ 't Klavertje Vier

Zoeken

Dit document is enkel zichtbaar voor leden van de VCOV.
Word nu lid
Luisterfestival @ 't Klavertje Vier

Het thema van de Voorleesweek 2022 was ‘Lezen met je oren’. Dit inspireerde de Vrije Basisschool ’t Klavertje Vier uit Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) om een heus luisterfestival te organiseren voor de Grote Voorleesdag voor ouders op school.

De leerlingen kregen allen een festivalbandje en luisteroren.Het Leeslied van Roodvonk kondigde 5 leuke luisteropdrachten aan. Je vindt het Leeslied op de website van Roodvonk, op YouTube of Spotify

1.    Poëzie op het podium
De leerkrachten brachten op een interactieve manier 3 gedichten rond oren, geluid en luisteren.

2.    De luisterquiz van de Luisterpuntbibliotheek
In 2021 lanceerde de Luisterpuntbibliotheek voor de eerste keer de Klinkende Klankenquiz, een online luisterquiz voor kinderen van 8 tot 12 jaar. In 2022 werd er een nieuwe quiz gemaakt om de oren en de algemene kennis van het jonge publiek te testen. De quiz werd opgesteld in het kader van de Week van de Klank, maar past zeker ook bij het thema ‘Lezen met je oren’.    

3.    Verrassingsjuf of -meester
Met een blinddoek om, moesten de kinderen ontdekken wie er voor de klas stond om voor te lezen. De verrassingsleerkracht bracht een voeldoos met voorwerpen mee die elk gelinkt waren aan één van de verhalen of weetjes die de leerkracht voorlas.

4.    (Groot)ouders lezen voor
Een Grote Voorleesdag voor ouders op school kan natuurlijk niet zonder ouders of grootouders die komen voorlezen. Voor het luisterfestival kwamen 16 (groot)ouders naar school om aan groepjes kinderen voor te lezen.