Inspiratiebundel 'Ouders betrekken via poëzie'

Zoeken

Inspiratiebundel 'Ouders betrekken via poëzie'

Wil je als school of ouderwerking ouders betrekken via poëzie, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse Poëzieweek of De Grote Voorleesdag voor ouders op school? De VCOV helpt je op weg met tips en ideeën! Door leerlingen én ouders te betrekken bij je activiteiten zorg je dat leerlingen en ouders in gesprek gaan met elkaar over poëzie. Daarnaast kunnen ouders en leerlingen thuis zelf ook aan de slag gaan met poëzie. De tips om thuis aan de slag te gaan vind je ook op deze flyer.

De Poëzieweek vindt elk jaar plaats eind januari. Op de website www.poezieweek.com vind je voorbeeldactiviteiten, campagnemateriaal, lesmateriaal en concrete tips. De Poëzieweek is een samenwerking tussen verschillende organisaties, o.a. Iedereen Leest, Poëziecentrum, Creatief Schrijven - Jeugd & Poëzie, Literatuur Vlaanderen.

De Grote Voorleesdag voor ouders op school vindt elk jaar plaats eind november. Ouders en grootouders worden uitgenodigd om op school, op locatie of digitaal voor te lezen aan een groep leerlingen. De drie ouderkoepelverenigingen GO! ouders, KOOGO en VCOV ondersteunen schoolteams en ouderwerkingen via diverse kant-en-klare materialen en draaiboeken.

Opgelet: de brochure is enkel digitaal beschikbaar. Aanvragen per post is niet mogelijk.Prijs
Aanvragen
Documenten

Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven